In Utero is een zo bijzondere documentaire, in mijn ogen een absolute aanrader.
Er worden 3 vragen in behandeld:
– Hoe worden we gevormd?
– Wie zijn we?
– Waarom zijn we wie we zijn?
Aan de hand van interviews met wetenschappers, psychologen, artsen, kennis uit de epigenetica en biochemie etc. toont de docu hoe belangrijk de prenatale fase is. Deze periode geeft een verklaring voor het feit dat sommige mensen hun hele leven voor uitdagingen komen te staan terwijl anderen juist een voorspoedig leven leiden.
Het is zo ontzettend mooi hier kennis van te nemen, echt a must see voor alle (aanstaande) moeders. Zodat bewustzijn kan ontstaan op het feit (dit is wetenschappelijk onderzocht) dat kernpatronen ontstaan vanaf zo ver als 2 maanden voordat de conceptie plaats vindt. Dus ook tijdens de conceptie (met welke intentie ben je verwekt), gedurende de zwangerschap (wat heeft je moeder meegemaakt? al haar emoties heb jij nl. ook gevoeld), tijdens de geboorte (welke complicaties waren er, ben je bv. met de tang geboren, is je hartslag even weggevallen, is er gebruik gemaakt van weeën-opwekkers) en de periode na je geboorte (de directe verbinding met beide ouders, was je een couveusebaby?).
~Linda🌸
Wat ik tevens graag wil delen is een recent webinar n.a.v. deze docu waarin dieper in gesprek wordt gegaan over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op het verdere leven met o.a. Anne Verwaal (geboorteconsulente) ik heb meer over haar gepost. Echt ook zó de moeite waard om te kijken. Voor heel veel mensen herkenning.