“Je innerlijk kind is dat deel van jou dat heeft meegemaakt dat je kind was. Het omvat alles wat je hebt geleerd en ervaren als kind en is een deel van jou, dat nog steeds onbewust in jou aanwezig is en invloed heeft op wat jij voelt en doet.”

Soms heb je al een heel innerlijk proces doorlopen en weet je dat je overtuigingen en patronen hebt ontwikkeld die je nog steeds bij je draagt. Je leeft vanuit je hoofd en het ‘voelen’ lijkt afgevlakt, je lijkt niet meer goed bij je gevoel te kunnen komen.

Ergens ben je de verbinding met je lijf verloren. En de reden dat je er niet meer goed bij kunt is omdat je je al vroeg in je jeugd hebt afgesloten voor pijnlijke emoties. Ze waren op dat moment te groot voor jou om te dragen. Maar door je af te sluiten voor deze pijnlijke emoties, heb je jezelf ook voor vreugde, blijheid en liefde afgesloten. Je hebt je levensenergie onderdrukt.

We maken allemaal dingen in ons leven mee. Soms overweldigende ervaringen zoals (seksueel) misbruik, mishandeling, scheiding, ziekte, een overleden dierbare, of misschien ben je jarenlang gepest, heb je een ongeluk of operatie ervaren. Maar trauma hoeft niet altijd groot te zijn om verstrekkende gevolgen te hebben.

Bij een ‘micro’ trauma kun je denken aan je afgewezen voelen door een opmerking die ooit gemaakt is waardoor je je heel klein voelde en die een grote impact heeft gehad op jouw leven.

Er kan zich ook een patroon hebben afgespeeld in je jeugd; misschien ben je opgegroeid met een ‘grote jongens huilen niet’ of ‘er zijn ergere dingen’ mentaliteit. Waarbij er voorbijgegaan is aan jouw gevoel.

Ergens ben je een overtuiging gaan aannemen (ik ben niet lief genoeg, niet de moeite waard, ik mag er niet zijn, het is mijn schuld etc.) en een overlevingsstrategie gaan ontwikkelen om jezelf te beschermen. De pijn was te groot dus je stopte het gevoel weg in je lichaam, zette het met je adem vast. Maar emoties die je diep hebt weggestopt, zullen zich ooit via je lichaam weer gaan uiten. Dat is een laatste signaal dat er iets geheeld mag worden.

In je volwassen leven kun je getriggerd raken in oude wonden. Als je ineens ‘overdreven’ op situaties reageert dan zijn dit vaak gevoelens die je als kind al had en die nu geraakt worden. Deze pijnlijke plekken heb je weggestopt en hebben zich niet meer ontwikkeld en zijn nu nog net zo jong als op het moment dat je ze wegstopte (vanaf dat moment van je vanuit de overlevingsstrategie gaan leven).

Als je je hiervan bewust wilt worden, dan zal je inzicht moeten gaan krijgen in jouw binnenwereld met alle oude gedachten en gevoelens. Verbinden met jouw innerlijk kind kan hierbij helpen.

Net als je geest heeft je lichaam ook een geheugen, het heeft alle pijn en verdriet onthouden. Maar ook de niet afgemaakte beweging/reactie op een schokkende ervaring blijft in het lichaam opgeslagen.

Deze Innerlijk Kind Trauma Release Breathwork®️ Ademsessie bied ik aan omdat ik uit eigen ervaring weet dat het zo belangrijk is de oude vastgezette emoties en blokkades alsnog te doorvoelen. Eerder kan het je niet verlaten… Ze zeggen niet voor niets ‘healing happens by feeling’ en ’the body keeps the score’.

In de sessie zakken we met de zachte hartopener cacao in ons hart, dit plantmedicijn zorgt ervoor dat we dieper in contact komen met ons innerlijk zelf en zorgt ervoor dat de zuurstof tijdens de ademsessie beter wordt opgenomen.

We gaan we een meditatie in waar we terug in de tijd gaan om bepaalde gevoelens uit je kindtijd een andere visie te geven. De ademsessie gaan we in met Trauma Release Breathwork (TRB®️), dit is een combinatie van intensieve en krachtige vormen van ademwerk waarmee we het lijf inzakken en opgeslagen trauma kunnen loslaten.

Doel van de sessie:

 • Met zachtheid naar je jezelf gaan kijken
 • Begrijpen waar je vandaan komt
 • Je innerlijk kind omarmen
 • Mogen zijn wie je bent in volledige zelfacceptatie
 • Beseffen dat je niet meer hoeft te overleven
 • Vertrouwen hebben in je eigen kracht
 • Eigenliefde vinden
 • Meer ruimte en vrijheid ervaren
 • Het laten stromen van je levensenergie
 • Ruimte maken voor oud verdriet en pijn

 

 

Deze sessie is geschikt voor jou:

 • Als je al het nodige innerlijk werk hebt gedaan, maar je voelt dat je het lichaam in moet om jezelf te bevrijden
 • Als je weet dat jij jezelf kunt dragen als je in proces wordt teruggezet
 • Je jezelf naast bv. praattherapie wilt ondersteunen omdat je voelt dat je daarmee alleen niet verder komt (overleg met je behandelaar)

Praktisch

Investering: 140 euro

Duur: ongeveer 2,5 á 3 uur

Draag niet knellende kleding, eet ongeveer tot 2 uur voor de sessie niets, deze dag geen magnesium/5-HTP supplement innemen, nuttig geen alcohol de avond vóór de sessie en de dag zelf.

Voor meer informatie en contra-indicaties, zie de pagina Ademwerk.

“There’s no single more powerful or simpler daily practice to further your health and well being than breathwork.”

“There’s no single more powerful or simpler daily practice to further your health and well being than breathwork.”