Een vraag die mij onlangs werd gesteld: Mijn kind heeft interesse in een verbonden ademsessie, vanaf welke leeftijd zou dit mogen?
Als kind kan je veel spanning of onrust ervaren, of zelfs onbewust ‘overnemen’ van bv. de ouder(s). Hoe fijn is het als ze dan al op jonge leeftijd leren om beter om te kunnen gaan met emoties zodat ze hierdoor beter in balans komen.
Ademwerk is ook veilig voor kinderen. Maar er bestaat kans dat er tijdens de ademsessie emoties omhoogkomen die wel eens te heftig voor ze kunnen zijn.
Ik stel altijd de vraag aan jou als ouder: Hoe emotioneel ontwikkeld is jouw kind, heeft het veel trauma’s meegemaakt in zijn of haar jonge leven? Dit zijn afwegingen voor jou als ouder om het wel of niet te laten ervaren. Voorwaarde is ook dat je kind zélf heel graag de sessie ingaat (het voor zichzelf doet en niet voor jou). En het is prettig als je als ouder zelf ook al eens een verbonden ademsessie hebt ervaren, zodat je weet hoe het kan voelen en dat je na de sessie over de ervaring kunt praten.
Ikzelf vind het prettig om met kinderen vanaf 16 jaar te werken. Vaak laat ik ze eerst kennismaken met BRTT®️. Dit is een veilige methode waarmee ze vastgehouden spanning uit het lichaam kunnen leren ontladen. Hiermee kunnen ze al jong leren hun grenzen aan te geven, dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en veerkracht. En het is een tool die ze hun hele leven kunnen inzetten. Kinderen vinden deze methode vaak heel fijn! Als ze zich dan veilig genoeg bij mij voelen kunnen we daarna voorzichtig een ademsessie ingaan.
Voor meer informatie en contact, zie mijn website.
🌸