Wist jij dat jouw ervaringen al in de buik van je moeder worden opgeslagen? Niet bewust uiteraard, want zover is het brein nog niet. De ervaringen slaan zich op in je cel geheugen. Zo worden spanningen die jouw moeder ervaart (denk aan stress van een verhuizing, angst vanwege geweld of ruzie in een relatie, verdriet om een verlies etc.) door jou geregistreerd.
In jouw huidige volwassen leven kunnen deze spanningen door triggers onbewust ge-reactiveerd worden, waarvan je je dus eigenlijk niet bewust bent.
In de praktijk maak ik regelmatig mee dat mensen al zo veel innerlijk werk hebben gedaan, maar er nog steeds een soort blokkade is. Vaak heeft dat te maken met een geboortetrauma (de geboorte zelf kan ook traumatisch zijn geweest, denk aan het gebruik van weeën opwekkers, tang of een nap, verstikking etc.) of zelfs een traumatische conceptie.
Anna Verwaal (geboorteconsulente) reist de hele wereld rond om workshops en trainingen over dit onderwerp te geven. Haar doel is het bewustzijn te verhogen van de invloed van conceptie, zwangerschap en geboorte op onze levensweg. Hieronder 2 podcasts, heel interessant om je hierin te verdiepen en bewust te worden van je trauma’s, je gedrag, de vastgezette delen in je lijf die wel eens heel goed te maken kunnen hebben met het verdriet/angst/eenzaamheid/ misbruik etc. die je moeder ervaarde toen jij in haar buik zat…
Weet dat de verbonden ademhaling jou op onbewust niveau in contact kan brengen met onverwerkte/weggedrukte emoties en herinneringen, waardoor je deze kunt verwerken en loslaten.
~Linda🌸