Als je als kind niet bang mocht zijn, dan zijn we vaak ons leven lang bang.
Als je als kind niet verdrietig mocht zijn, dan verstop je je verdriet waarschijnlijk nu nog steeds of weet je niet hiermee om te gaan.
Als je als kind niet boos mocht zijn, weet dat deze opgekropte frustratie kan leiden tot depressie.
Weet dat de emotie niet het probleem is, maar het feit dat deze emotie er niet mocht zijn.
Als emoties er niet mochten zijn, dan leer jij eigenlijk dat jíj er niet mag zijn en leer je al vroeg je emoties te onderdrukken. Dit kan als gevolg hebben dat je op latere leeftijd gevoelens van leegte ervaart, of dat je jezelf hebt aangeleerd om ‘het wel alleen’ te doen, heb je weinig compassie voor jezelf en kan je het gevoel hebben dat je er niet mocht zijn; je bent niet lief of goed genoeg. Allemaal overtuigingen die je een levenlang met je mee kan dragen.
Ál jouw emoties zijn belangrijk. Juist door ze te uiten maakt het dat je je verbonden kunt voelen met anderen. Het doorvoelen maakt dat ze zich niet in je lichaam vastzetten, want dit vastzetten heeft weerslag op je adempatroon en kan tot fysieke klachten leiden.
Trauma kan zich in o.a. je spieren en bindweefsel vastzetten.
Emotie gerelateerde organen zijn:
  • Lever en gal: boosheid, frustratie
  • Maag en milt: Maag: bezorgdheid. Milt: gebrek aan (zelf)vertrouwen
  • Nieren en blaas (urinewegen): angst
  • Hart en dunne darm: gekwetstheid/kwetsbaarheid
  • Longen en dikke darm: verdriet
Je hier bewust van worden is een eerste stap.
Met ademwerk kan, zonder dat je erover na te denken, je emotionele blokkades in je lichaam of energetisch systeem oplossen door ze alsnog te doorvoelen, zodat er ruimte ontstaat voor heling en de energie weer beter door je lijf kan stromen. Ik help je er graag bij.
~Linda🌸