Trauma en onverwerkte ervaringen uit je verleden kunnen zich vastzetten in je lichaam.
Als we onverwerkte ervaringen niet de aandacht en begeleiding geven om te doorvoelen, verwerken en los te laten, zetten de spanningen zich in ons lichaam vast.
Een ervaring die niet zo snel verwerkt kan worden, bijvoorbeeld als je je een lange periode niet veilig hebt gevoeld of een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt (bv. scheiding, verlies, pesten), vaak al op jonge leeftijd, dan kan het zijn dat je door de langdurige spanning een oppervlakkig adempatroon hebt ontwikkeld. Je ademt dan ingehouden, hoog in de borst of je ademt te kort uit waardoor je te weinig afvalstoffen uitstoot.
Dit kan als gevolg hebben dat je angstig wordt, (vage) klachten ontwikkeld en je psychisch uit balans raakt. Als dit te lang onbehandeld blijft kan dit weer leiden tot depressie. Onze reguliere zorg heeft verschillende therapieën, maar ons herstel is ook op een andere manier te ondersteunen. Een manier dicht bij jezelf, je ademhaling.
De verbonden ademhaling is een krachtige methode voor heling. Ademsessies kunnen je helpen het verstoorde adempatroon te doorbreken.
Door een diepe en verbonden ademhaling breng je je adem naar die delen van jou waar je vasthoudt, waar de energie blokkeert en kun je jezelf bevrijden van oude pijn en onverwerkte emoties.
Tijdens een ademsessie ga je met mooie muziek vanuit je hoofd naar je lichaam, de muziek kan je helpen door moeilijke stukken heen te gaan. Het doorvoelen en ontladen van emoties kan heel bevrijdend zijn.
In jouw eigen tempo ga je naar de diepste essentie van jezelf. Om te ontdekken wie je werkelijk bent, bevrijd van de diep weggestopte emoties die in het onderbewuste nog altijd aanwezig zijn, waar je als volwassene vaak niet meer van bewust bent, maar toch elke dag je gedrag, gedachten en gevoelens beïnvloeden. De ademhaling is echt een hele mooie manier om weer in contact met je lichaam te komen en daarmee met jezelf.
~Linda🌸