Als je wel eens een ademsessie hebt meegemaakt, dan weet je dat je vol lichtheid en in volledige rust de deur kunt uitstappen. Maar ook vaak zakt dat gevoel na verloop van tijd weer weg.
Besef je dan, ik zeg het wel vaker, dat adem geen quick fix is. Het heeft soms meerdere sessies nodig en, echt belangrijk, dat het ook integratietijd nodig heeft.
Geef jezelf even de tijd om de gevoelde emoties, die soms dagen na de sessie nog omhoog kunnen komen, met liefde en compassie voor jezelf te bekijken. Om de opgedane inzichten te doorvoelen. Om de ruimte die is ontstaan, bewust op te vullen met de nieuwe jij. Om uit te vinden hoe dit voor jou werkt. Om het zo mee te nemen naar je dagelijkse bewustzijn.
Voel wat jou daarbij kan helpen; misschien neem je iets meer me-time maar ook meditatie, yoga, wandelen in de natuur, iets creatiefs, dansen of zingen. Het kan al in de kleine dingen zitten, waar word jij blij van? Hoe kom jij dichtbij jezelf?
Soms zijn we geneigd de diepe inzichten na verloop van tijd weer te vergeten. Wat kan helpen is ze op te schrijven. Beleef de sessie opnieuw in je gedachten; wat ben je tegengekomen, wat voelde je daarbij, hoe ervaarde je lichaam de sessie, welke inzichten heb je gekregen, wat heb je mogen achterlaten? Je kan zelfs denken aan een soort dagboekje. En besef dat je lichaam heeft vaak iets langer nodig om te integreren, wees geduldig.

Vaak wordt er gevraagd, wanneer zal ik een nieuwe afspraak maken? Voel dat bij jezelf, hoe krachtiger de sessie is geweest, hoe meer integratietijd je jezelf kan gunnen. Het is voor iedereen verschillend. Wat heb jij nodig?

~Linda🌸