In mijn ogen doe je ademwerk niet zomaar even ’tussendoor’. Het kan intensief zijn en er kan heel wat zijn aangeraakt. Daarom vind ik het ook belangrijk dat je daar begeleiding in krijgt.
Vaak is er al het e.e.a. in werking gezet door de vragenlijst die je van tevoren hebt ingevuld (deze lijst hanteer ik zodat ik kan voelen waar jij tegenaan loopt en hoe ik jou het beste zou kunnen ondersteunen tijdens de sessie). Als je een intentie hebt, gaan we daar de sessie mee in. Dit is een keuze, blanco ervaren is ook helemaal goed (de adem valt ook niet te sturen).
Na een ademsessie is het fijn om in de rust te gaan om zo zacht mogelijk te ‘landen’. Mijn advies is geen drukke activiteiten na de sessie te plannen. Het is fijn om nog even dicht bij jezelf te kunnen blijven en goed te voelen wat jouw lichaam nodig heeft. (Drink ook veel water, het wil zich ontdoen van afvalstoffen.)
Je ontvangt van mij altijd een mail met de ontspannen ademtechnieken die ik je heb geleerd, zodat je die zelf thuis kunt inzetten. De volgende dag neem ik even contact met je op om te vragen hoe het met je gaat.
Geef jezelf echt even de tijd om de gevoelde emoties met compassie voor jezelf te bekijken. Een sessie kan zeker enige tijd doorwerken. Lees ook de blog Integratietijd (belangrijke!) en wat jou kan helpen om de opgedane inzichten mee te nemen naar je dagelijkse bewustzijn.
Weet dat je me na de sessie áltijd mag contacten als je vragen hebt.
Nazorg is natuurlijk ook na een lichaamswerk sessie, ook deze sessie grijpt diep in op lichaam en psyche.
~Linda🌸