Ik schreef er al eerder over, je neus is je primaire ademorgaan, overdag maar ook zeker ’s nachts.
Als je in de nacht door de mond ademt, zou je dat kunnen herkennen aan: snurken, met een droge mond of hoofdpijn wakker worden, soms keelpijn of heesheid maar vooral moe wakker worden en over het algemeen moe zijn.
Overdag kan je je bewust worden van je ademhaling en deze dan ook bewust door de neus sturen. In de nacht lukt dat niet omdat je slaapt. Hier kan dan ook een grote winst behaald worden om in en uit via de neus te ademen zodat ook in de nacht de interne processen goed z’n werk kunnen doen. Het voordeel is dat je veel uitgeruster wakker wordt, waardoor je ook weerbaarder wordt in het dagelijkse leven. Er zijn hele onderzoeken naar gedaan en zeker het proberen waard!
Misschien lukt het je om het een maandje te proberen om je mond dicht te tapen. En ja, het vergt even gewenning, de eerste dag(en) wil je de tape er wellicht vanaf trekken maar het went, echt.
Er zijn speciale mondtapes, maar ik gebruik zelf gebruik een zijdetape. Door het dicht tapen ga je automatisch door de neus ademen én je went zo ook aan de neusademing overdag. Dubbel voordeel dus.
Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!
~Linda🌸