Mij wordt wel eens ‘verweten’ dat ik zo veranderd ben. En ik snap dat…
Toen ik tijdens mijn 2e burn out in 2018 in aanraking kwam met ademwerk, was dat zo een onbeschrijfelijk mooie ervaring, dat ik direct wist dat dit het juiste pad voor mij was. Na een jarenlange zoektocht wist ik eindelijk hoe ik in mijn lijf kon komen! Ik vond het werkelijk ongelofelijk wat er allemaal ‘aangeraakt’ kon worden tijdens een ademsessie.
Ik ontdekte dat het binnenhouden van (oude opgeslagen) emoties zo ontzettend veel energie kost, mijn lichaam stond onbewust continue ‘aan’. Door het verbonden ademen kregen mijn emoties alle ruimte en ik leerde dat daarachter lichtheid zit. Het leven. Dit wilde ik integreren in mijn leven!
Ik volgde de ademopleidingen dan ook echt voor mijn eigen proces. Pas na verloop van tijd voelde ik, ik wil hier ook anderen in begeleiden.
En ja, ik ging zeker anders in het leven staan. Puur uit liefde voor mezelf. Ik leerde mijn grenzen kennen en aangeven, ik ging gezondere keuzes maken, nam de volledige verantwoording voor mezelf, ik doorzag mijn patronen en oude overtuigingen, moest afscheid nemen van wat niet meer paste. Maar vooral, ik ging mezelf zien. Mijn eigen mooie binnenkant zien én voelen. Ik heelde mezelf met de kracht van mijn eigen ademhaling, zo voelt het echt.
Is ademwerk zweverig?
Zo klinkt het misschien, maar is het naar mijn mening geheel niet. Ademen is juist hard werken, het is mega intensief, heel lichamelijk. En je doet het helemaal zelf, het is echt je eigen medicijn.
Ademwerk is gebaseerd op de aanname dat je ademhalingspatroon het resultaat is van al je onbewuste emoties, angsten, verlangens en belemmeringen. 90% van de mensheid gebruikt maar 30% van zijn ademcapaciteit. Hierdoor krijgen de meeste mensen veel te weinig zuurstof binnen. Dit kan vermoeidheid, ziektes en stress veroorzaken.
Door dit ademhalingspatroon bewust te vervangen door een verbonden ademhaling, ben je in staat jezelf te bevrijden en blokkades op te ruimen. De volledige ademhaling zorgt voor meer zuurstof op cel niveau en daarmee voor fysieke en emotionele vitalisering die leidt tot een niveau van bewustzijn waar je vreugde, liefde en overvloed vindt. Het is een manier om weer in verbinding met jezelf te komen.
Het is iets wat je echt zelf moet ervaren. Wellicht kost het wat sessies om echt tot de kernverwonding te komen of te ervaren wat het voor jou kan betekenen, het heeft bij mij ook echt wel even geduurd. Maar elke sessie was het weer waard om met lichtheid de deur uit te stappen.
~Linda🌸