In deze snelle wereld willen we het liefst een quick-fix of reiken we buiten onszelf naar een ander in de hoop dat die het voor ons oplost. We willen zo snel mogelijk af van oncomfortabele gevoelens en van onbegrepen klachten.
Ik kan je uit de droom helpen, er bestaat niet iets als een snelle oplossing. Vaak omdat de onderdrukte emoties en het ongemak al een (leven) lang aanwezig is. Opgeslagen in je systeem, geworteld in je lijf, laag over laag.
Een snelle oplossing is vaak een tijdelijke oplossing, voorbijgaand aan de kern, alsof de oppervlakte even wordt opgepoetst om na verloop van tijd toch weer dof te worden.
De enige manier om het te laten oplossen is om het aan te gaan. Er dwars doorheen. En de enige die het aan kan gaan, dat ben je zelf. ‘Healing happens by feeling’ is in mijn ogen precies wat het is, voelen wat er in je lichaam gebeurt en daarmee zijn.
Je kunt jezelf zeker ondersteunen tijdens dit proces. Zoek wat bij jou past, hoe jij ontlaadt, hoe jij ontspant, hoe jij in je lijf zakt, de stilte in jezelf opzoekt. Daar is veiligheid voor nodig. Want alleen in een veilige omgeving kun je helen. Anders blijft het lichaam (onbewust) op standje ‘aan’ en weet op een bepaald moment niet meer wat standje ‘uit’ is (wellicht voelt dat voor jou zelfs veilig omdat het niet beter weet).
Voor mij betekende het dat ik in eerste instantie in een periode van ‘niet weten’ terecht kwam (aaaargh!). Ik wist niet wat ik wilde, wat ik moest doen en wie was ik eigenlijk? Een onzekere en lastige periode die zeker een jaar duurde, maar achteraf een kadootje bleek te zijn.
Ik zocht de stilte op door te mediteren (wat echt niet altijd lukte), laadde op door alleen te zijn. Door Yin Yoga & Nidra leerde ik mijn lijf weer voelen en ontspannen, via cranio-sacraal therapie mijn zenuwstelsel te kalmeren. Ik leerde ontspannen ademtechnieken in te zetten, mijn vastgezette emoties releasen door de verbonden ademhaling, mijn spierspanning te ontladen door lichaamswerk/BRTT. Ik zocht naar wat mij hielp vanuit mijn hoofd in mijn lijf te zakken.
Er zijn natuurlijk meerdere wegen en het is aan jou om te gaan uitzoeken wat voor jou werkt. Geef jezelf daarvoor echt de tijd, wees lief voor jezelf, kijk met compassie naar de periode toen je niet beter wist….
Weet ook dat je lichaam altijd even iets meer tijd nodig heeft om de ontstane ruimte met nieuwe energie te integreren. Dat proces kun je nu eenmaal niet versnellen. Vertrouw. Op je lijf en op het proces.
You go, your soul knows the way.
Als ik je ergens bij kan helpen, jouw energie zal me weten te vinden.
Liefs!
Linda🤎