Als sporter weet je hoe belangrijk een goede ademhaling is, en dus ook dat verkeerd ademen heel veel energie kost. Maar niet alleen tijdens het sporten. Veel van ons hebben een verkeerde ademhaling aangeleerd. Meestal door onbewust emoties vast te houden.
Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je mentaal en fysiek in balans bent, zit je lekker in je vel, heb je zin in het leven en volop energie. Als dat evenwicht verstoord raakt, bv. door ziekte of stress, dan merk je dat vroeg of laat. Zo kan stress je lichamelijk ziek maken en klaart je sombere gevoel op door te sporten.
Net als regelmatig sporten, is regelmatig een ademsessie doen een weldaad voor het lichaam. Wanneer je ontdekt dat je dieper, beter en vrijer kunt ademen, dan ga je daar in het dagelijks leven van profiteren. Je fysieke conditie verbetert, maar je gaat ook beter in je vel zitten.
Ademen doen we in rust door onze neus (meer info onder de post). Als sporter mag je onthouden: Bij hoge intensiteit sport adem je in door de neus, uit door de mond. Bij duursport (hardlopen bv) adem je in en uit door de neus.
Als je gewend bent je lichaam te gebruiken door te sporten, dan is de stap naar ademwerk eenvoudig gemaakt. Ademen is ook echt een lichaamsgericht proces, en het is serieus hard werken.
In ademwerk maken we gebruik van een ademhalingstechniek waarbij de in- en uitademing met elkaar verbonden zijn. In een veilige setting begeleid ik je in een actief verbonden ademsessie waarbij ik je ondersteun zodat jij jezelf door de kracht van de adem fysiek, psychisch en energetisch kan bevrijden en meer ademruimte creëert. Daarnaast leer ik je ontspannen ademtechnieken, die je thuis kunt toepassen.
Een ademsessie werkt op 4 niveaus:
Lichamelijk niveau
Zuurstof is essentieel voor de verbrandingsprocessen in lichaamscellen en is de belangrijkste factor in de energievoorraad van elke cel. Een diepere en volledige ademhaling verhoogt het zuurstofgehalte in het lichaam en creëert zo indirect meer energie.
Mentaal en emotioneel niveau
Onze emoties en gedachten hebben direct effect op ons lichaam. Hoe we denken en voelen, bepaalt dus tevens onze fysieke gezondheid. Door de verbonden ademhaling ontstaat er toegang tot het onderbewuste. Je gaat vanuit je hoofd, naar het lichaam, van denken naar voelen. Dat is het moment waar je verdrongen emoties kunt tegenkomen, voelen en daardoor loslaten.
Spiritueel niveau
Wanneer je de (onbewuste) vastgezette emoties in je onderbewustzijn verwerkt, ontstaat er meer helderheid en ruimte voor de ervaring van je ware zelf. Het kan ook transformatieprocessen in gang zetten. Werken met je adem betekent dichter in contact komen met wie je werkelijk bent.
Als het voor jou de tijd is om je sportieve kracht naar binnen te brengen en om de kracht van de helende adem te voelen in je lijf, voel je dan welkom voor een ademsessie🌸