Ik weet niet hoe jij dit nieuwe jaar bent begonnen, maar ik heb na de feestdagen altijd de behoefte om (nog weer) iets gezonder te gaan leven. Wat meer verse groenten, lekker wandelen in de buitenlucht, vasten. Nou drink ik zelf weinig alcohol, maar Dry January is niet voor niets na deze dagen lijkt mij.
Er is dus veel te doen om het lichaam in het ontgiftingsproces te ondersteunen, maar wist jij dat ook je adem kunt inzetten bij de detox?
Ons lichaam is ontworpen om 70% van zijn gifstoffen kwijt te raken door te ademen.
Tijdens de Verbonden Ademhaling voer je het tempo van de ademhaling tijdelijk op. Naast dat dit kan werken voor een emotionele detox (door stress/trauma’s kunnen we een verkeerd adempatroon ontwikkeld hebben en door deze ademhaling veranderen we dit patroon waardoor de vastgezette energie vrijgelaten kan worden) kan je hiermee ook je lymfevatenstelsel helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.
Door deze techniek (snel in en uit door de mond ademen, waar we de pauze achterwege laten) gaat het lymfesysteem sneller stromen, tot zelfs 12x sneller dan normaal. Hierdoor scheidt het lichaam veel afvalstoffen af wat dus zorgt voor de reiniging.
Hieronder een mooi artikel van The Breathwork Movement met meer informatie.