Realiseer jij je bij een conflict waar je heftig op reageert waar je ‘vandaan’ komt? Waar word je in geraakt, en waarom zo diep? Is het een emotionele trigger? En besef je dat de reactie van de ander ook wel eens uit kindpijn vandaan kan komen?
Een trigger is een pijnreactie uit je verleden. Het activeert een patroon die ooit is ontstaan door een pijnlijke ervaring. Als er geen ruimte is geweest voor jouw emoties, dan heb je al jong geleerd om je emoties te onderdrukken. Daardoor kunnen overtuigingen ontstaan zoals ik ben niet lief, niet goed genoeg, ik moet het alleen oplossen etc.
Mensen die iets in jou losmaken (vaak in relaties) dienen als een spiegel waarin je kunt zien wat er nog aan onverwerkte gevoelens en emoties in jou verstopt zitten en welke door gebeurtenissen in het heden omhoog kunnen komen en blijven komen, als je ze niet gaat onderzoeken.
Loop jij tegen steeds dezelfde situaties aan in het leven en weet je niet waarom? Mocht je hier hulp bij nodig hebben, neem dan rustig contact op. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst die ik vooraf een sessie stuur, gaan we op zoek naar jouw patroon, zodat je deze in jezelf kan gaan herkennen, erkennen en doorvoelen.
Je kunt namelijk gaan begrijpen dat een trigger daar is om jou te beschermen, om deze oude pijn niet te voelen. Maar het is juist de bedoeling om deze pijn te gaan voelen en te helen, anders blijf je vanuit je kindpijn reageren. Door ademwerk kan je op zoek naar die delen in het lichaam die jij onbewust hebt vastgezet om zo de gestagneerde levensenergie te laten doorstromen, waardoor jij je zoveel lichter kan gaan voelen.
Triggers zullen nooit helemaal verdwijnen, maar je kan er wel mee leren omgaan. Door je verleden aandacht te geven. Zo kun je je oude pijn een plek geven. Je zal minder heftig gaan reageren; er ontstaat nieuw gedrag. Waar normaal je energie overging in een overlevingsstrategie, las je nu een adempauze in en ga je anders reageren door in jezelf te voelen wat er gebeurt. Door bewust te worden van je emotie, wat er in je wordt aangeraakt en beseffen dat het een oud deel is en dat het coping mechanisme je nu niet meer dient. Door met liefde en compassie naar jezelf te kijken, zal ook de verkramping in je lijf meer ontspannen.
Liefs,
Linda