Verbind jij je maar tot op zekere hoogte met jouw partner? Of jouw partner met jou?
Weet dan dat dit zijn oorsprong in de jeugd kan hebben, wanneer je op jonge leeftijd emotioneel gezien op jezelf was aangewezen door een (emotioneel) afwezige ouder(s). Je kan een beschermende overtuiging hebben opgenomen “ik doe het wel alleen” of “ik heb niemand nodig”.
Deze overtuiging kan binnen een relatie problemen geven; je verbind je op emotioneel niveau maar tot op zekere hoogte met je partner. Je houdt je kwetsbare kant (deels) verborgen waardoor je jezelf niet helemaal laat zien. Dit kan op een bepaald moment tot uiting komen wanneer het leven wat stroever loopt. Je laat de ander niet toe omdat je het gewend bent het zelf te doen….
Als jij je patronen leert doorzien, ze te herkennen en erkennen en jezelf leert geven wat je ooit hebt gemist, dan is het pad naar de heling gemaakt.