Een van de manieren om ons lichaam te ontspannen is dansen. Het heeft een kalmerende werking op onze Nervus Vagus (even simpel uitgelegd, onze ‘relax’ zenuw verantwoordelijk voor onze interne rust- & herstelsysteem).
Voel maar eens hoe het is voor jou om jouw favoriete muziek op te zetten en heerlijk ongegeneerd jouw lijf te laten bewegen en te dansen ‘like no one is watching you’. Weg met de schaamte en de terughoudendheid, zing het liefst ook lekker hard mee.
En als je het fijn vindt, schud ook echt even dat lijf van top tot teen. Veer door je benen, schud je armen, je polsen, je schouders, maak dat lijf maar wakker. Hou hierbij de aandacht bij je lijf, adem goed en diep uit en voel de sensaties die ontstaan. Je voelt vanzelf wanneer het lijf genoeg heeft gehad.
Met het schudden bootsen we als het ware we het natuurlijke effect na van het trilmechanisme van je lichaam en laten we op deze manier opgebouwde spanning los. (Je lijf kan trillen/schudden van woede, angst of zenuwachtig bent, maar we onderdrukken dat liever, we vinden het niet fijn om te voelen. Maar ons lichaam wil ontladen en kan dat doen door te schudden!)
Het is echt heerlijk om op deze manier even helemaal de spanning te ontladen en diep in je lijf te zakken! Neem even een korte pauze als je zo heerlijk hebt bewogen. Ga rustig zitten of liggen, adem een paar keer goed diep in en uit en voel na, voel de energie stromen, voel hoe fijn dit is voor je lichaam!