Hij kwam binnen, nog niet eerder een verbonden ademsessie bijgewoond, er wel over gehoord en gelezen. En ondanks dat ik altijd aangeef, laat alle verwachtingen los, was er toch stiekem het idee ontstaan dat hij er wel eens even ‘alles uit zou gooien’, al het opgehoopte trauma wat hij al z’n hele leven met zich meesleepte.
Zijn lichaam nam al snel het ademritme van het verbonden ademen over. In eerste instantie leek er aan de buitenkant niet veel te gebeuren. Maar nadat de sessie vorderde begon hij te lachen, intens te lachen, vanuit zijn tenen. In de integratie lag hij met een gelukzalige glimlach op zijn gezicht.
“Echt, dit had ik nooit verwacht, ik voelde me zo gelukkig en zo blij, ik raakte een enorme blijheid aan”. En zo zat hij ook echt na te stralen, niet verwacht dat dit gevoel (nog) in hem zat.
Dit kan dus ook. De adem laat zich niet sturen. Daarom kan elke sessie weer een andere ervaring zijn. De kracht van de verbonden ademhaling opent ons ademhalingssysteem en kan voor fysieke, mentale en emotionele ontladingen die je had weggestopt zorgen, waardoor er meer vreugde, blijheid en ruimte maar ook kalmte ervaren kan worden. Dit geweldige effect op deze dappere man was heel mooi om te mogen meemaken.
🌸