“Het is een oude techniek waarbij je een diepe staat van bewustzijn binnengaat”

Ben je erg vermoeid, ervaar je onrust, heb je moeite te ontspannen en wordt alles je soms teveel, dan kan de Slaap van de Yogi wellicht iets voor jou zijn.

Ik je neem je even helemaal mee de diepte in, de diepte in jezelf. Door ontspannen ademhalingsoefeningen en een ontspannen body scan (geleide meditatie) kom je helemaal tot rust.

De Slaap van de Yogi kan door iedereen worden beoefend. Het is een oude techniek waarbij de beoefenaar de diepe staat van bewuste ontspanning binnengaat. Het is een systematische oefening om het bewustzijn van onze externe wereld naar de innerlijke wereld te verplaatsen.

Het heeft voordelen voor mensen die moeite hebben met loslaten, mensen die lijden aan slaapgebrek, trauma, burn-out en angst, of gewoon dagelijks spanning ervaren. Het is ook zeer heilzaam en heeft een helende kracht voor iedereen die een dieper gevoel van vrede wil ervaren en een diepere verbinding met zichzelf wil maken. Doordat het je in zo een diepe rustgevende staat brengt, wordt je zelf herstellend vermogen aangesproken, de gifstoffen worden op cellulair niveau opgeruimd en de geest wordt opgefrist. Het kan ook zijn dat er inzichten omhoog komen.

Je ligt warm en comfortabel te luisteren naar mijn stem. Je hoeft dus niets te doen. De houding wordt op de rug geadviseerd, met de armen langs je lichaam (meest moeiteloze en evenwichtige rusthouding) maar als dat voor jou niet fijn ligt, dan is een houding op je zij of buik ook prima.

Je gaat jezelf compleet ontspannen voelen. Zowel mentaal, fysiek en emotioneel. Je zult bijna in slaap zijn, maar op een diep niveau nog gewoon wakker en heel alert op een zachte manier.

Het is een uitstekend middel tegen stress. Je kalmeert je gehele zenuwstelsel. Sommige mensen ontwikkelen verbeeldingskracht en creativiteit. Die gaan op een soort reis naar een plek waar ze alles los kunnen laten.

Praktisch

Kosten: 70 euro

De sessie neemt ongeveer 1 á 1,5 uur in beslag.

Draag comfortabele kleding.

“There’s no single more powerful or simpler daily practice to further your health and well being than breathwork.”

“There’s no single more powerful or simpler daily practice to further your health and well being than breathwork.”